Тернопільська «Свобода» вимагає невідкладного розгляду на колегії ОДА та сесії облради питання фактичного припинення повноцінної діяльності Управління НБУ в Тернопільській області

Опубліковано в Новини 27.03.2017
Фракція ВО «Свобода» в Тернопільській обласній раді звернулася до голови Тернопільської ОДА Степана Барни та голови Облради Віктора Овчарука щодо невідкладного скликання колегії облдержадміністрації та сесії облради і розгляду питання фактичного припинення повноцінної діяльності Управління Національного банку України в Тернопільській області.

Рішення Правління НБУ від 5 жовтня 2016 року «Про пілотний проект у Житомирській та Тернопільській областях з реалізації Концепції організації готівкового обігу в Україні» та Рішення Правління НБУ від 1 лютого 2017 року «Про внесення змін до структур Департаменту грошового обігу Департаменту інформаційних технологій і чисельності працівників окремих структурних підрозділів центрального апарату НБУ» призвело до цілого ряду негативних наслідків як для жителів Тернопільської області так  і для банківських установ.

Постійне скорочення функцій територіальних управлінь НБУ, зокрема у сфері банківського нагляду, валютного контролю, грошово-кредитних відносин, а тепер повне закриття підрозділу готівкового обігу НБУ в Тернопільській області, яке проходить без погодження місцевих органів влади та широкого інформування громадян свідчить про повне ігнорування інтересів жителів Тернопільської області.     

«Закриття відділу готівкового обігу Управління НБУ в Тернопільській області – це черговий експеримент, який проводить центральна влада над тернополянами. Вже третій рік триває скорочення функцій територіальних підрозділів НБУ, останні ж рішення призведуть до скорочення працівників, погіршення надання послуг громадянам, ускладненням діяльності банківських установ. Тернопільська «Свобода» вимагає негайного реагування місцевої влади на спроби Гонтарєвої та правління НБУ перетворити Тернопілля на провінцію»- зазначив голова фракції ВО «Свобода» в Тернопільській облраді Олег Сиротюк.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.