У Тернополі на території новобудови знайшли ... артснаряд

Опубліковано в Новини 21.03.2017

Знахідки часів війни продовжують виявляти на Тернопільщині.

Як зазначила прес-служба УДСНСУ області, 20 березня в с. Шибалин Бережанського району групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Тернопільській області вилучені та знищені 2 артилерійських снаряди, калібром 76 та 152 мм, що були виявлені мешканцями одного з приватних домоволодінь на присадибній ділянці, під час господарських робіт.

Цього ж дня о 18:00 в м. Тернопіль, на території новобудови, розташованої на перехресті вул. Б. Лепкого та проспекту Злуки, під час проведення земляних робіт виявлено артснаряд, калібром 76 мм, часів.

Всього з початку 2017 року в Тернопільській області виявлено 31 вибухонебезпечний предмет, часів минулих воєн.

В Управління ДСНС України інформують:

Громадяни пам’ятайте, з настанням весни, коли на полях та присадибних ділянках активізуються господарські роботи, ймовірність виявлення небезпечних знахідок зростає. Тож, аби не трапилося біди, Управління ДСНС України у Тернопільській області нагадує правила, які можуть вберегти ваше життя.

Якщо ви натрапили на підозрілі предмети, що зовні нагаду боєприпаси, або є підозрілими не торкайтеся їх. Ступінь небезпеки таких знахідок можуть визначити лише професійні піротехніки. Саме вони й приймуть рішення про подальшу долю цих предметів.

Місце, де виявлено небезпечну знахідку, варто обгородити та організувати його охорону, щоб ніхто не зміг на неї випадково наткнутися. Слід припинити будь-які сільськогосподарські чи інші роботи на цій ділянці. Про підозрілий предмет необхідно терміново повідомити підрозділ ДСНС, зателефонувавши за номером «101» (дзвінки з мобільного – безкоштовні).

У нагоді також стануть працівники Національної поліції та представники органів місцевого самоврядування, які мають відповідні інструкції з цивільного захисту населення в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.

Фото з мережі

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.