В Тернополі презентували «Повернення Остапа Луцького»

Опубліковано в Новини 16.03.2017

Тернопіль із презентацією книги "Муза і чин Остапа Луцького" відвідали співупорядники та автори книги Данило Ільницький, Петро Ляшкевич, Надя Мориквас, Василь Деревінський та Олександра Салій. Захід відбувся 15 березня у приміщенні Книгарні "Є".

Книга складається із понад дев’ятисот сторінок та містить відповіді на усі питання з життя письменника, критика, перекладача, військового, політичного та економічного діяча Остапа Луцького. Багатьом письменник відомий із дискусії-конфлікту із Іваном Франком. Саме у книзі можна знайти відповіді на запитання про стосунки між Франком і Луцьким, історії його життя : від юнацтва до зрілого віку, між якими пролягає Перша світова війна. Також у книзі представленні історії про політичну, громадську діяльність Луцького. Крім того, у ній міститься і письменницький доробок Остапа, а ще статті, листи та документи, які стали історією його життя. Один із упорядників книги Василь Деревінський розповів про історію створення книги : "Спочатку збору інформації про Остапа Луцького її було дуже мало. Та незважаючи на це ми з колегами копали, копали і все ж таки змогли віднайти те, що і склало основну інформацію книги".

Не оминули коментарями автори і постать самого Остапа Луцького. 
- Він був людиною романтичною, цікаві його стосунки із Ольгою Кобилянською і звичайно ж інтригує історія стосунків між Луцьким, Франком та Кобилянською, які можна назвати «любовним трикутником» - зазначила Надія Мориквас.

 Олександра Салій зачитала декілька уривків з книжки і зазначила, що Остап Луцький був людиною творчою. Активно листувався із Франком та написав збірку карикатур, так сміливо заявивши про себе.

 

Книга насичена історіями із життя такого видатного українця як Остап Луцький. Отож, як сказав Василь Деревінський : «Це феноменальна постать про яку варто читати» .

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.