В ізоляторах на Тернопільщині, в яких перебувають ув'язнені, виявили порушення санітарних норм

Опубліковано в Новини 16.03.2017

Прокуратура провела перевірку стану додержання законів щодо дотримання конституційних прав громадян під час тримання осіб в ізоляторах тимчасового тримання органів Нацполіції Тернопільської області.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Чимало порушень виявлено щодо матеріально-побутового забезпечення та медико-санітарного обслуговування ув‘язнених в ізоляторах тимчасового тримання. Найбільше проблем зафіксовано при медичному обслуговуванні у кімнатах тимчасового тримання Тернопільського відділу поліції. У них практично не проводиться передбачена санітарними нормами дезінфекційна обробка приміщень та відсутні аптечки, що унеможливлює надання першої невідкладної допомоги утримуваним особам. 
 
Усі спеціальні палати органів охорони здоров‘я, у яких лікуються особи, взяті під варту та засуджені, не обладнані згідно норм з питань безпеки, режиму та охорони в‘язнів. 
 
За фактами виявлених порушень законодавства органами прокуратури області вжито вичерпних заходів до відновлення прав утримуваних.
 
Начальнику Головного управління Нацполіції в області та керівнику управління охорони здоров‘я Тернопільської ОДА спрямовані акти реагування з вимогою усунення виявлених порушень та недопущення їх у майбутньому.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.