Тернопільська учениця виграла грант для навчання в США

Опубліковано в Новини 15.03.2017

Вільними ще залишаються два місця і учнів запрошують до участі в  конкурсі.

Гранти на навчання у 9 найкращих школах-пансіонатах Сполучених Штатів Америки виграли 10 з 12 фіналістів Ukraine Global Scholars. Про це повідомляється на офіційній сторінці Ukraine Global Scholars у Фейсбук

Кожна із цих шкіл отримала тисячі заявок з усіх куточків світу, але прийняла на навчання всього кількадесят талановитих учнів. Більш того, серед десятків зарахованих студентів кожен заклад надав лише 1-2(!) повні стипендії!

Тож, підсумовуючи цей феноменальний успіх: цього року в Ukraine Global Scholars 10 повних грантів сумарною вартістю понад $2 мільйони доларів США.

Як зазначають куратори проекту такі перемоги ніколи не даються легко. “Фіналісти, яких ми відібрали влітку 2016 пройшли довгий шлях від мрій до здобуття стипендій розміром кількасот тисяч доларів США. І цей шлях також був тернистим та тяжким. Протягом 10 місяців з нашими учнями щоденно працювали ментори, які також є випускниками найпрестижніших світових інституцій. Кожнісіньке резюме, кожнісінький твір та кожнісінький документ в школи багаторазово переписувався спільними зусиллями фіналістів та менторів”.

Отже, гранти отримали:

·         Ернест П. з міста Івано-Франківськ і Таня Ц. з Первомайська виграли Стипендію Девіса у Taft School. Ця стипендія покриває не тільки витрати на навчання (~$60 тисяч/рік), а ще й придбання комп’ютера, медичне страхування, переліт з України до США і в зворотній бік, і навіть $80 тисяч доларів на майбутнє навчання у коледжі вже після випуску з Тафту.

·         Ігор Б. з міста Кропивницький виграв таку ж Стипендію Девіса в Phillips Academy Andover.

·         Влад І. з Луцька виграв таку ж Стипендію Девіса в Westminster School

·         Надя Д. з Києва виграла таку ж Стипендію Девіса в Lawrenceville School

·         Влада С. з Києва здобула повну стипендію на навчання в Choate Rosemary School. У цій школі, до слова, навчався президент США Джон Ф. Кенеді.

·         Богдан Г. зі Львова виграв повний грант на навчання в Woodberry Forest School

·         Тоня З. з міста Тернопіль виграла повний грант на навчання в Fryeburg Academy

·         Аліна О. виграла повний грант на навчання в Episcopal High School

·         Маша С. виграла повний грант на навчання в The Hill School

“Для цих десяти українських учнів цей здобуток стане візитною карткою на все життя та відкриє їм двері до найкращої у світі освіти та необмежених можливостей. Вже з вересня цього року вони навчатимуться в школах, де до них навчалися президенти, прем’єр-міністри, бізнесмени із світовими іменами та брендами, лідери в спорті та науці – одним словом, великі люди. Ми твердо віримо в те, що сьогоднішні новини – це наш скромний внесок у розвиток України і що наші учні повернуться додому через 5-10 років та привезуть із собою знання та передові практики, які так необхідні для становлення сильної української держави” – зазначають організатори.

 

Також організатори нагадують, що до 31 березня триває прийом заявок на участь в Ukraine Global Scholars влітку 2017 року.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.