За наругу над державним прапором мешканець Тернопільщини сидітиме під арештом

Опубліковано в Новини 16.12.2023

За публічного обвинувачення прокурора Кременецької окружної прокуратури Лановецький районний суд визнав винним місцевого 63-річного жителя у вчиненні публічної наруги над Державним Прапором України (ч. 1 ст. 338 КК України).

Прокурор довів у суді, що житель м. Ланівці публічно, в присутності перехожих, виявляючи неповагу до Державної символіки України, намагався зірвати Державний Прапор України, розташований на території громадської організації. Але оскільки прапор був встановлений вище його зросту, йому не вдалося зірвати все полотнище. Чоловік розірвав його на шматки, не звертаючи увагу на зауваження перехожих.
Відтак, за вироком суду, йому призначено покарання покарання– один місяць арешту.
Вирок не вступив у законну силу.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.