На Тернопільщині після кількарічного простою відновить роботу спиртзавод

Опубліковано в Новини 12.03.2017

Залозецький спиртзавод не працює вже близько трьох років. Його роботу планують відновити вже цього року.

Про це стало відомо під час робочого візиту голови обласної державної адміністрації Степана Барни у Залозецьку об`єднану територіальну громаду, зазначила прес-служба ТОДА. Очільник краю також відвідав і Залозецьке МПД ДП «Укрспирт».

«Залозецький спиртзавод – один з ключових флагманів в Тернопільській області. На жаль, проблеми у спиртовій галузі у нас є. Адже у порівнянні з 2015 роком у нас скоротилися на 50% обсяги виробництва спирту. Це не може нас не турбувати. Я беру на себе зобов`язання поговорити з цього приводу з Міністром  аграрної політики та продовольства України Тарасом Кутовим щодо можливості врегулювання цього питання», - зазначив Степан Барна.

Голова облдержадміністрації переконаний, що потрібно шукати нові ринки збуту  не тільки в Україні, а й за кордоном. Це може бути Угорщина, Польща, Молдова, країни середньої Азії.

Загалом, повноцінно завод не працює ще з 2014 року. Однак у в лютому - березні 2016 він частково відновив роботу – виробив 93,4 тис. декалітрів спирту на суму 8,3 млн гривень. 

«Спиртову галузь може врятувати тільки приватизація. Якщо прийдуть інвестори, вкладуть кошти, тоді зможемо говорити про розвиток», - переконаний керівник Залозецького МПД ДП «Укрспирт» Володимир Кунцьо.

Відновлення повноцінної роботи заводу дозволило б працевлаштувати більше сотні людей, а також суттєво наповнити бюджет Залозецької об єднаної територіальної громади.

«Залозецький спиртзавод був одним із наповнювачів бюджету Зборівського району. У 2015 році до  зведеного  бюджету підприємство перерахувало 373 тис. грн., з них до державного – 83,0 тис. грн., до місцевого  – 290,0 тис. грн. Тому ми можемо прогнозувати, що це також були б значні надходження до бюджету Залозецької  громади», - констатував Любомир Фесик.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.