У Тернопільській області зареєстровано 159 ДТП за участю пішоходів

Опубліковано в Новини 30.11.2023
З початку цього року на території Тернопільської області зареєстровано 159 ДТП за участю пішоходів.
Під колеса люди потрапляють, здебільшого, у темну пору доби. Тому поліцейські закликають ставати помітними на дорозі.
Світловідбивачі на одязі вкрай необхідні для безпеки пішоходів, особливо в зимовий період, коли на вулиці швидко вечоріє, і учасники дорожнього руху стають практично невидимими в сутінках.
Світловідбивачем може служити брелок, смужка тканини, стікер – будь що, що ви можете прикріпити до верхнього одягу чи наклеїти на сумку, наплічник.
Експерти зазначають, світловідбиваючі елементи дозволять водієві бачити пішохода 150-300 метрів. Цього цілком достатньо, щоб зреагувати відповідним чином і уникнути небезпечної ситуації. Для порівняння: пішохода, вдягнутого в темний одяг, водій побачить лише за 10 метрів.
Не забувайте, що ваша помітність – це ваша відповідальність.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.