Для Генплану Тернополя створили спеціальну робочу групу

Опубліковано в Новини 07.03.2017

Робоча група, яка складається з представників депутатів та громадськості, голів постійних комісій з питань містобудування, природокористування, приватизації, продажу та оренди землі - вивчатиме та узгоджуватиме спірні питання щодо проекту рішення Генерального плану міста.

Саме таке рішення було прийняте на черговій сесії Тернопільської міської ради. Можливо, робоча група зможе таки поставити не усі, проте деякі крапки над "і" у такому болючому для міста питанні.

Нагадаємо, напередодні чергової сесії міської ради, яка відбулась 24 лютого, серед тернополян, журналістів та громадських активістів прокотилась хвиля обурення та незадоволення щодо одного з найважливіших документів міста. По-перше, дехто зазначав, що на сесії хочуть прийняти зміни до Генерального плану, тим самим - зменшити "зелені" зони - парки, сквери та загалом ті території де надавати дозвіл на будівництво не можна.

Відтак, 24 лютого перед стінами міськради ще до початку сесії зібралось декілька десятків мітингувальників, які мали важливі та наболілі питання, серед яких - щодо Генплану. Їхні представники були запрошені до сесійної зали, їм надали слово. Імовірно, це стало однією із причин, чому зміни до головного містобудівного документу на сесії так і не прийняли.

У міськраді ж пояснюють тернополянам, що таке Генеральний план:

 – Це один з найважливіших документів громади, який визначає стратегію розвитку Тернополя на наступні п’ять років. Генеральний план дає можливість чесно та прозоро працювати інвесторам, одночасно захищає різні громадські об’єкти від незаконних забудов. Генеральний план – це чіткі правила, відповідно до яких кожен знає, як і де можна будувати. Відтак, саме цей план є основоположним для відкритого діалогу між громадою, бізнесом та органом місцевого самоврядування, - йдеться у повідомленні.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.