Деякі категорії тернополян можуть обрати для відпочинку санаторій, а заплатить – держава

Опубліковано в Новини 07.03.2017

Таку політику впроваджує Уряд з подання Мінсоцполітики.

Уряд на своєму засіданні затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортними путівками, та вніс зміни до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 22 лютого  2006 р. № 187 і від 31 березня 2015 р. № 200.

Як відомо, Законом України про Державний бюджет на поточний рік Мінсоцполітики передбачаються видатки на бюджетні програми „Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів”, до складу якої входить напрямок „Санаторно-курортне лікування інвалідів” (виконавець - Фонд соціального захисту інвалідів), та „Заходи із психологічної реабілітації та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням” (виконавець - Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції).

З метою ефективного використання бюджетних коштів та забезпечення вільного вибору санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань для осіб з інвалідністю Мінсоцполітики запропонувало замінити існуючу систему закупівлі санаторно-курортних послуг на відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування (путівки) зазначеній категорії осіб через безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги на підставі тристоронньої угоди (особа з інвалідністю - управління - санаторій). Уряд підтримав таку ініціативу, прийнявши сьогодні відповідну постанову.

Згідно з ухваленим рішенням гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначатиметься щороку Мінсоцполітики за погодженням  з Мінфіном.

У Міністерстві переконані, що це сприятиме не лише ефективному використанню бюджетних коштів, а й покращенню результативних показників у сфері санаторно-курортного лікування осіб з інвалідністю та ветеранів війни з числа постраждалих учасників антитерористичної операції, адже їм надаватиметься можливість вибирати для санаторно-курортного лікування будь-який заклад України відповідно до медичних показань.

Аналогічні зміни внесені й до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 № 200.

У Мінсоцполітики також зазначають, що Урядом вже затверджено подібний порядок забезпечення санаторно-курортним лікуванням громадян, постраждалих внаслідок ЧАЕС (постанова КМУ від 23.11.2016 №854).

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.