Потенційним підприємцям на Тернопільщині дадуть «усі карти в руки»

Опубліковано в Новини 04.03.2017

Підтримка малого та середнього підприємництва є складовою загальної Стратегії розвитку цього сектора економіки Тернопільщини на найближчі три роки. В рамках її реалізації, в Тернопільській ОДА працюють над розробкою різних компонентів, котрі б дозволити максимально ефективно вести власну справу. Одним із компонентів – є створення мережі бізнес-інкубаторів. Про це зазначив Ігор Вонс, заступник голови Тернопільської ОДА за результатами засідання дискусійного клубу «Чи створить ЄС робочі місця для молоді?».
За словами Ігоря Вонса, відкриття навіть маленької власної справи – це хороша альтернатива найманій праці, і вона дедалі популярніша на Тернопільщині. Адже, як відомо, протягом минулого, 2016 року в області зареєстровано понад 3 тисячі фізичних осіб-підприємців та 425 юридичних осіб.
Водночас, як зауважує Ігор Вонс, більшість підприємців-початківців потребують підтримки – консультаційної, організаційної, технічної. Саме тому в обласній адміністрації активно розпочали роботу над створенням мережі бізнес-інкубаторів та агенції регіонального розвитку.
«Створення умов для самозайнятості населення є прогресивною стратегією. До неї вдавалося багато країн, котрі нині мають успішні показники економічного зростання. Ми бачимо, що на Тернопільщині є велика зацікавленість у відкритті власної справи, а от умов ще недостатньо, бракує і підтримки таким підприємцям-початківцям. Тому ми і плануємо створення агенції регіонального розвитку, завданням якої буде супровід й допомога у розвитку новоствореного бізнесу. А бізнес-інкубатори стануть місцем, де народжуються і зростають успішні проекти. Швидше за все, перший із них з’явиться на базі обласного Центру зайнятості», - зазначає заступник голови Тернопільської ОДА.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.