Тернопілля має десяток гектарів «нічийних» лісів

Опубліковано в Новини 02.03.2017

Без наглядача на цій місцевості активно проводять вирубку.

Віктор Овчарук провів нараду щодо впорядкування  таких лісових масивів. «Не можна розкидатися тим, що має область,  - наголосив очільник обласної ради. – на цих територіях  масово вирубується ліси. За них ніхто не відповідає, відтак неможливо притягти до відповідальності винних. Пропоную такі масиви  взяти під контроль Тернопільської обласної ради та пильнувати за ними. Потрібно провести інвентаризацію та виробити правила  збереження зелених насаджень, їх охорони та збереження».

Участь у нараді брали представники виконавчого апарату обласної ради, відповідальні за даний напрямок роботи,  Головного територіального управління юстиції в Тернопільській області з питань державної реєстрації, Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Тернопільської області, Тернопільського обласногоуправління лісовоготамисливського господарства, Асоціації агролісогосподарських підприємств Тернопільської області, департаменту агропромислового розвитку Тернопільської обласної державної адміністрації, відділу державної експертизи Головного управління Держеокадастру у Тернопільській області.

Присутні підтримали пропозицію Віктора Овчарука про те, щоб такими лісами опікувалося комунальне підприємство Тернопільської обласної ради, яке б взяло  на себе відповідальність за збереження лісових насаджень та їх охорону. Очільник області також запропонував долучити до охорони лісів області громадські організації. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.