«Пекельну» дорогу Тернопіль-Львів почнуть робити уже наступного тижня

Опубліковано в Новини 02.03.2017

На облаштування найбільш проблемного автошляху виділили 140 мільйонів гривень.

У рамках робочої поїздки у Теребовлянський район очільник області ознайомився з виробничою потужністю філії «Деренівський асфальтобетонний завод» дочірнього підприємства «Тернопільський облавтодор». Слід зазначити, у порівнянні з минулими роками випуск продукції  збільшився у два-три рази, наголошує директор вказаного заводу  також керівник філії ДП «Тернопільський облавтодор» «Великоберезовицька ДЕД» Роман Бліщ. Щодня дане підприємство виготовляє орієнтовно 300 тонн асфальту. Завод функціонує з 1995 року, цьогоріч тут відбувся поточний ремонт.

Зважаючи на несприятливі температурні режими, взимку асфальтобетонний  завод призупиняє свою роботу. Та цьогоріч він відновив функціонування вже у кінці лютого й протягом трьох днів виготовив практично 1000 тонн асфальту. Така інтенсивність виробництва, безумовно, сприятиме забезпеченню потреб у матеріалах, необхідних на ремонт доріг Тернопільщини.

Також під час вищевказної наради були визначені пріоритетні напрямки у питанні будівництва магістральних доріг. Сьогодні у загальному фонді на будівництво траси Тернопіль-Львів закладено майже 140 мільйонів гривень. Будівництво цієї дороги планують розпочати вже з наступного тижня. Аналогічні роботи відбудуться й у напрямку Тернопіль-Дубно, на що передбачено 168 мільйонів гривень. Реконструкція даної дороги розпочнеться у березні й завершиться орієнтовно у травні, підкреслює очільник області.

«У той же час перед нами стоїть завдання виробити спільну позицію щодо можливості передачі майже 70% дорожнього фонду області у розпорядження Тернопільської обласної державної адміністрації у зв’язку із прийняттям закону України Про дорожній фонд, що вступить у дію з 1 січня 2018 року. Ми маємо створити систему комунальних підприємств, що здійснюватимуть будівництво та обслуговування доріг області. Важливо долучити до процесу будівництва доріг не тільки якісних підрядників, а й відповідні технічні служби, що здійснюватимуть нагляд за якістю надання будівельних послуг. Крім того, необхідно долучити до цього процесу громадські організації, які готові якісно контролювати процес будівництва доріг в області», — наголошує Степан Барна.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.