У Чорткові помолилися за загиблих українських захисників та відзначили військових

Опубліковано в Новини 03.10.2023

Із переходом на григоріанський календар в Україні  свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День створення Української повстанської армії, День захисника та захисниці України тепер відзначаємо 1 жовтня.

Вже стало хорошою традицією для чортків’ян у цей день молитися за Україну та її захисників. Не став винятком і цей рік – біля Церкви Святої Покрови священнослужителі спільно із громадськістю молилися упокій душ загиблих захисників України, за мир та спокій у нашій державі та здоров’я для тих, хто її боронить, повідомляє Чортківська міська рада.

Опісля молитви міський голова вручив відзнаки «Почесний громадянин Чорткова» (посмертно) родичам загиблих, зокрема звання присвоїли Карпосюку Роману і Цепенді Володимиру.

Також за значний внесок у справу захисту суверенітету і територіальної цілісності держави проти збройної агресії з боку російської федерації, бездоганну сумлінну службу, високий професіоналізм, зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України Володимир Шматько вручив відзнаки «За честь і відвагу»:

Михайлу Барищуку – солдату, кулеметнику;

Денису Франківу – солдату, навіднику;

Петру Зайцю – старшому солдату, кулеметнику;

Валентині Волковій – солдату, стрільцю-санітару;

Юрію Данілову – майстру сержанту, командиру взводу;

Андрію Кузику – солдату, гранатометнику;

Юрію Геравсу – молодшому сержанту;

Володимиру Ходаню – сержанту, командиру стрілецького відділення;

Дмитру Бойку – старшому солдату, водію-стрільцю;

Наталії Сирко – головному сержанту, інструктору мобілізаційного відділення Чортківського РТЦК та СП;

Андрію Пасєці – молодшому сержанту, командиру відділення охорони взводу охорони роти охорони Чортківського РТЦК та СП.

Ще оголосили подяки Чортківського міського голови ряду військовослужбовців: Олегу Вербіцькому, Володимиру Ходаню, Андрію Гордію, Олександру Панчуку, Андрію Вівчарику.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

05.07.2024 Катерина Шаблій
Переваги режиму турбоохолодження в кондиціонерах
Кондиціонери обладнані багатьма функціями для створення комфортного клімату в приміщенні. Однією з таких корисних опцій…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.