Велика історія і амбітні плани. У світ вийшов документальний фільм про заліщицький «Дністер»

Опубліковано в Новини 19.09.2023

Тернопільські документалісти зняли документальний фільм про заліщицький «Дністер», футбольну команду, яка тричі була чемпіоном Тернопілля, виступала в 90-ті роки минулого сторіччя на професійному рівні, а зараз посідає третє місце в поточному чемпіонаті області.

Заліщицький «Дністер» - одна з найстаріших українських футбольних команд. З нині існуючих старішими в нашій державі є заснований у 1909-му «Авангард» з Мерефи на Харківщині і кропивницька «Зірка» (1911).

«Дністру» цьогоріч виповнилося 110.

Нехай клуб не здобував лаврів серед професіоналів, але за його плечима велика історія. Яку ще треба зібрати і впорядкувати. Власне, це й спробував зробити творчий колектив з Тернополя у першому з п’ятисерійного циклу фільмів про «Дністер». Це – дебютна спроба згадати яскраві сторінки минулого заліщицького клубу. У цьому фільмі легенди «Дністра» діляться спогадами про виступи за команду, занурюючи нас в атмосферу того футболу, яким жили Заліщики кілька десятиліть і навіть півсторіччя тому.

Творча група тернопільських телеканалів ІНТБ та «Тернопіль 1» з початку нинішнього сезону стежить за внутрішнім життям «Дністра» і крізь п’ятисерійний мінісеріал ознайомить любителів футболу та просто небайдужих українців з життям та історією самобутнього колективу.

Сьогодні, 18 вересня, на офіційній Youtube-сторінці «Дністра» презентована друга серія серіалу. В ній розповідь про сьогодення і ті рішучі реформи, на які наважився нинішній президент клубу Юрій Куц. Бізнесмен і волонтер, який має свою справу у США, не приховує, що прийшов для того, аби підняти футбол у заліщицькому краї на якісно новий і раніше небувалий рівень.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.