На честь історичної постаті часів Петлюри, що похована у Тернополі, пропонують назвати вулицю міста

Опубліковано в Новини 27.02.2017

З такою пропозицією до міського голови звертається депутат Тернопільської міської ради від ВО «Свобода» Володимир Стаюра. Вулиця, за його зверненням, має носити ім’я Євгена Мишковського.

- Зважаючи на численні прохання громадян міста Тернополя прошу підтримати звернення про присвоєння назви одній з вулиць міста ім'я Героя України, полковника Євгена Мишковського, який брав участь у боях за Проскурів та Чорний Острів. За проявлену хоробрість та патріотизм Симон Петлюра присвоїв йому посмертно звання генерала - хорунжного. В боях за незалежність України полковник Євген Мишковський був поранений в ногу, декілька днів пролежав у лікарні, однак лікарям не вдалося його врятувати, - йдеться у зверненні Володимира Стаюри.

У своїх спогадах дружина Мишковського писала про останній бій чоловіка: «Залишивши при потязі підполковника Чаганівського, полковник Мишковський із гвинтівкою в руках на чолі своєї лави став наступати на головні ворожі сили. Сильним вогнем із гвинтівок примусив більшовицьку кінноту відступити, переслідував їх, аж поки не впав, поранений у стегно і руку».

 

Зараз Герой спочиває на Микулинецькому кладовищі міста Тернополя. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.