Іменну стипендію Петра Гадза отримуватиме обдарований учень Бучацького ліцею

Опубліковано в Новини 27.02.2017

Освітня реформа в Україні сьогодні покликана розвивати учнівство, сприяти розвитку талантів та інтелектуальних задатків дітей. Практично кожна школа має ким гордитися. Гордістю Бучацького ліцею є дев'ятикласник Тарас Пиндиківський, який цікавиться точними науками та інформаційними технологіями.

– Тарас Пиндиківський є відмінником навчання, – розповідає про випускника директор ліцею Галина Омелянівна Михайлів. – За результатами навчання і першого семестру в 9 класі, і за попередній рік у нього середній бал становить 12. Тарас є переможцем і призером районних олімпіад. На районному етапі олімпіад з фізики, інформатики, інформаційних технологій зайняв перші місця, з математики друге.  І вже є переможцем обласних олімпіад з фізики (2-ге місце) та інформаційних технологій (3-тє місце). Це унікальна дитина.

Галина Омелянівна розповідає, що Тарас дуже відповідальний і старанно готується до кожного уроку. Навіть якщо їх сім, він бездоганно підготовлений до кожного. Крім того, займається науково-дослідницькою роботою.

– У 2015-2016 навчальному році Тарас став призером конкурсу захисту науково-дослідницької роботи Малої академії наук з математики, де зайняв 2 місце.

Аби ще більше мотивувати учня вчитися та допомогти йому у цьому, директор ліцею звернулася до голови наглядової ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Петра Гадза.

– Я звернулася із проханням до Петра Івановича, щоб, якщо можливо, надати учню Бучацького ліцею допомогу – іменну стипендію Петра Івановича Гадза, – зазначила пані Галина. – Петро Іванович задовільнив прохання. І, починаючи з січня впродовж 2017 року, Тарас Пиндиківський буде отримувати стипендію в розмірі 850 гривень. Це було баченням Петра Івановича – саме такий розмір стипендії.

 

– Така дитина дійсно вартує допомоги – талановита, здібна, старанна, наполеглива, –  переконаний Петро Гадз. –  Вважаю, обдарованих дітей треба підтримувати у всьому, і фінансово у тому числі. Щоб діти бачили, що праця і знання в Україні цінуються і винагороджуються, щоб був стимул розвиватися і в майбутньому творити на благо України.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.