У Тернопільській області шахраї розміщують фейкові оголошння про продаж дров

Опубліковано в Новини 10.09.2023
Останнім часом до працівників поліції все частіше надходять повідомлення про шахрайства при купівлі дров. Зловмисники в інтернеті розміщують оголошення про продаж деревини, беруть передоплату та зникають.
Від такої афери постраждала мешканка Кременецького району. Вона перерахувала за дрова, які так і не отримала, – 4 500 гривень.
У розмові з поліцейськими ошукана жінка повідомила, що раніше вже чула та читала саме про такі способи шахрайств, але навіть не думала, що з нею може статись щось подібне. Вважала, що таке може трапитися з ким завгодно, лише не з нею. Тепер сама опинилася серед потерпілих.
Як з’ясувалося, жінка в одній із соцмереж знайшла оголошення про продаж дров. Зв’язалася з продавцем, той сказав, що машина вже вантажиться і він може їй одразу привезти товар. Попросив перерахувати кошти. Жінка перекинула 4 500 гривень. Проте дрова їй так і не привезли й кошти не повернули. Після отримання грошей шахрай вимкнув свій телефон.
За даним фактом співробітники Кременецького райвідділу поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.