У Тернополі діють сім спортивних та три мистецьких заклади позашкільної освіти

Опубліковано в Новини 10.09.2023

Днями відбулася робоча нарада міського голови Сергія Надала з керівниками управління розвитку спорту і фізичної культури та управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради. Зокрема, говорили про роботу спортивних та мистецьких закладів позашкільної освіти, а також безоплатне навчання дітей військовослужбовців та дітей Героїв Тернопільської громади.

СПОРТ. На сьогодні у Тернопільській громаді здійснюють діяльність сім дитячо-юнацьких спортивних шкіл, де представлено 21 вид спорту. Спортивні заклади відвідують понад 4000 дітей, зокрема, це і спортивні групи, й оздоровчі. Станом на 1 вересня уже укомплектовано усі спортивні групи. Загалом 3060 дітей відвідують спортивні секції, ще понад 1000 – оздоровчі групи.

Рішенням виконавчого комітету №932 від 7.09.2022 мають можливість безкоштовно відвідувати групи з видів спорту, що віднесені до переліку платних послуг, пільгові категорії, зокрема:

  • діти-сироти;
  • діти з багатодітних сімей;
  • діти батьків, які є учасниками бойових дій;
  • діти батьків, які загинули під час участі в АТО/ООС;
  • діти, батьки яких отримали інвалідність під час участі в АТО/ООС.

Управління постійно проводить цикли заходів з метою популяризації спорту серед молоді на різних локаціях: водні види спорту, шахи, бадмінтон, мультиспорт. Ці заходи відвідали понад 1000 дітей, з них – багато внутрішньо переміщених осіб та дітей Героїв.

КУЛЬТУРА. Додаткову мистецьку освіту учні громади можуть здобувати у трьох закладах: музична школа №1 ім. Василя Барвінського, музична школа  №2 ім. Михайла Вербицької та художній школі ім. Михайла Бойчука. У музичних школах щорічно набір складає по 630 осіб у кожну школі та 420 осіб у художню школу.

Цього року у мистецькі заклади набрали 584 дитини, що навчатимуться на пільгових умовах, з них 120 – це діти батьків Героїв і діти захисників, що зараз захищають нашу державу. Вихованці шкіл – учасники численних конкурсів, здобувають численні призові нагороди, виставляють власні твори, а також проводять майстер-класи з малювання.

Родини захисників постійно залучають до культурно-мистецьких заходів у громаді.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.