На хабарі затримали ексслужбовця районного територіального центру комплектування з Тернопільщини

Опубліковано в Новини 06.09.2023
Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області та слідчі обласної поліції, перебуваючи на посаді провідного спеціаліста одного з районних ТЦК, фігурант допомагав чоловікам відтермінувати їх призов на службу до лав ЗСУ.
Зокрема обіцяв домовитися з представниками вищих навчальних закладів про їх зарахування на платну форму навчання. «Ціна питання» – 2000 доларів США. Вийшовши на пенсію, колишній службовець продовжив корупційну діяльність.
Поліцейські затримали фігуранта під час отримання неправомірної вигоди у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення понад 107 тис. грн застави.
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.
 
Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.