Петро Гадз не бачить перешкод для діяльності відповідальних підприємців на Тернопільщині

Опубліковано в Новини 23.02.2017

Постійна комісія Тернопільської обласної ради з питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування надала два дозволи на розробку родовищ підприємцям, а представникам Почаївської Лаври у видобутку будівельних пісків – відмовили.

 Позитивні рішення були прийняті щодо Бобулинського та Різдвянського родовища. Оскільки заявники мали необхідні документи - члени комісії надали дозвіл на видобуток сировини.

Не отримало підтримки, до того ж одноголосно, клопотання Почаївської Лаври щодо видачі гірничого відводу з метою розробки Почаївського родовища будівельних пісків на території Почаївської міської ради. Представників Почаївської Свято-Успенської Лаври, яка знаходиться під порядкуванням Української православної церкви Московського патріархату, прийшли на засідання постійної комісії та звернулись із проханням дозволити їм видобувати будівельні піски, проте отримали відмову.

 

- Від початку мого головування на цій комісії я задекларував просту політику – добросовісні підприємці, які мають необхідні документи, бажають сплачувати податки в область, а головне мають погодження  з громадою – отримуватимуть підтримку. Проте той, хто викликає у членів комісії питання, не має так просто отримувати згоду, все має бути законно, - наголошує Петро Гадз.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.