«Сьогоднішній день – це пам'ять та молитва про тих, хто боровся за кращу Україну» – Володимир Стаюра

Опубліковано в Новини 22.02.2017

Пом’янути Героїв Євромайдану в середу, 22 лютого, зібрались тернополяни біля пам’ятника Небесній Сотні. Серед них не лише рідні, друзі загиблих, а й усі небайдужі, які вшанували пам'ять героїчних революціонерів спільною молитвою.

– Подібний захід є надзвичайно не легким для кожного з нас. Адже сьогодні тут зібралось багато небайдужих людей, які прийшли пом’янути усіх, хто поліг за кращу Україну. На даний момент ми маємо Небесні Легіони, а не Сотні, людей, які віддали найцінніше – своє життя. Як на мене, найкращою пам’яттю про них стане боротьба, не заклики про мир, а боротьба та заклики до перемоги у війні, яка зараз триває на Сході. Ось, що стане шаною для Героїв. Ми просто зобов’язані в країні побудувати те, за що боролись ці люди, вони вмирали і вмирають кожного дня за зміни на краще. Тому ми повинні розпочати ці зміни кожен із себе та надалі залишались небайдужими. Сьогоднішній день – це пам'ять і молитва, які повинні бути вічними, коли мова іде про наших Героїв,  наголосив депутат міської ради від ВО «Свобода» Володимир Стаюра.

Під час вшанування пам’яті тернополяни поклали квіти до підніжжя пам’ятника Небесній Сотні, ще раз поіменно згадали кожного Героя із Тернопільщини, які загинули під час трагічних подій 2014 року.

Крім того, орденами за мужність та активну громадську і волонтерську діяльність були нагороджені учасники Революції Гідності Дмитро Кидалюк та Андрій Салагурник.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.