На Тернопільщині планують створити професійні віртуальні 3D тури з аудіо-супроводом (фото)

Опубліковано в Новини 04.08.2023
На Тернопільщині реалізовують проєкт, який передбачає - оцифрування понад півсотні об’єктів культурної спадщини і малих музеїв регіону та створення професійних віртуальних 3D турів з аудіо-супроводом.

Про це розповіли в молодіжній організації Молодь - майбутнє України.

Їх проєкт став переможцем конкурсу, оголошеного Українським культурним фондом, у номінації "Кроссекторальні проєкти зі збереження культурної спадщини".

"Назва проєкту не випадкова. Дністровський каньйон (регіон “Теплого Поділля”) є місцем однієї із найбільших концентрацій об’єктів культурної спадщини в Україні. Він налічує сотні пам’яток археології, етнографії, архітектури і фортифікацій, місць, пов’язаних з відомими людьми та подіями", - кажуть організатори проєкту.

У рамках реалізації ініціативи передбачено створення інформаційно-промоційного сайту де буде розміщено: інтерактивну карту туристичної дестинації "Тепле Поділля", інформацію про переважну більшість об’єктів культурної спадщини регіону, оцифровані в рамках даного проєкту об’єкти, практичну інформацію для відвідувачів і туристів, яка допоможе їм спланувати подорож.

Фінальною частиною проєкту стане проведення виставкових та презентаційних заходів для популяризації культурної спадщини "Теплого Поділля", привернення уваги до стану її збереження, передача досвіду та напрацювань дослідників для всіх зацікавлених.

Окрім об'єктів культурної спадщини заплановано створити віртуальні тури для кількох малих музеїв регіону “Теплого Поділля”.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.