Діти зі всієї України взяли участь у військово-патріотичному вишколі ГО «Сокіл» у Тернополі за підтримки Володимира Стаюри

Опубліковано в Новини 21.02.2017

Навчити захистити себе від ворога, вберегти своїх рідних та відстояти цілісність України – з такою метою у Тернополі відбувся всеукраїнський вишкіл організації «Сокіл», приурочений 123-ій річниці її створення.

Юнаки та дівчата практично зі всієї України – Харкова, Києва, Житомира та західних областей – прибули до Тернополя 11 лютого, щоб взяти участь у всеукраїнському націоналістичному з’їзді «Соколи Майдану».

- Ми 11 лютого розпочали дводенний всеукраїнський сокільський зліт, як це робила наші сокільці-предки, – розповів Юрій Ботнар, керівник служби молодіжної політики ВО «Свобода». – Нашій організації 123 роки і власне до цієї події приурочені ці заходи. 11 лютого відбувся смолоскипний Марш правих традицій, який завершився віче на Театральному майдані, а 12 лютого на території колишнього Комбайнового заводу пройшов комплексний вишкіл з різних дисциплін, на якому навчали досвідчені інструктори-учасники бойових дій.

Зліт «сокільців» та власне вишкіл відбулися за підтримки голови Тернопільської міської організації «Свобода», учасника російсько-української війни Володимира Стаюри. За його словами, заявлено близько трьохсот учасників.

- Це всеукраїнський вишкіл, тому що присутні не тільки представники тернопільського осередку організації, але усієї країни. Є і голова Всеукраїнського «Соколу», – зазначив Володимир Стаюра і додав: – Ми, ВО «Свобода», долучаємося до цього вишколу, бо чітко розуміємо, що саме за цією молоддю майбутнє. У цій молоді ми в майбутньому бачимо еліту української нації, яка побудує українську державу. Ми стараємося якомога більше докласти зусиль, щоб ці молоді люди, які ще навчаються в школі, інститутах, університетах, залишилися тут, в Україні. Тому що це цвіт української нації, який не повинен виїжджати за кордон, а має будувати свою державу.

За словами Володимира Стаюри, за останній рік тернопільський осередок ВГО «Сокіл» провів більше двохсот таких вишколів по всій області. Тренують дітей досвідчені інструктори-практики.

- Під час вишколу провели заняття з тактичної медицини, відпрацьовували тактику ведення бою в приміщенні, як діяти на блокпості, провели навчально-тренувальні ігри страйкбол та пейнтбол, щоб відпрацювати вже набуті навички, – розповів про вишкіл  голова Тернопільського осередку «Соколу» Ілля Семенець. – Крім цього походили групами через ліс, подивилися, як при обороні мали б діяти групи. Загалом сокільці працювали на 8-10 локаціях. Погода дещо завадила, мороз, але оскільки стояли бочки з підігрівом, то всі залишися у гарному настрої.

Військово-патріотичний вишкіл у Тернополі тривав весь день. Його учасники втомилися, змерзли, однак залишилися задоволеними отриманими знаннями.

- У «Соколі» я з грудня, відколи його представники приїхали в мій навчальний заклад, – розповідає Роман зі села Данилівці Зборівського району. – «Сокіл» дає мені змогу набиратися військового досвіду, розширювати світогляд і ставати все кращим. Сьогоднішні навчання дають можливість розробити тактику бою і цим підтвердити те, що «Сокіл» справді готує молодь. Я з цього вишколу зрозумів, що дуже важливе і потрібне єднання, співпраця. Навіть щоб виграти бій у страйкболі, потрібно об’єднатися і скоректованими діями йти на ворога.

«Військово-патріотичне виховання молоді є важливим у цей буремний час російсько- української війни, - зазначив один з організаторів вишколу, директор КУТОР ММЦ Богдан Бутковський, - українці повинні навчитись себе захищати, заради майбутнього нашої держави. Ми вдячні за співпрацю Чорному Ігорю Володимировичу, начальнику відділу молоді обласної адміністрації, за систематичну допомогу і вагомий вклад у розвиток молоді на Тернопільщині».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.