Нардеп Микола Люшняк вважає, що блокада Донбасу може відвернути проукраїнських мешканців регіону

Опубліковано в Новини 21.02.2017

Найактуальніші проблеми України сьогодні обговорювали громадські активісти та політики під час круглого столу «Єдність заради перемоги» 16 лютого у Тернополі. Запрошені висловили свої думки стосовно сьогодення нашої країни, а також розглянули звернення до парламентських партійних сил та громадськості, озвученого на національному круглому столі, що проходив 22 січня 2017 року в м. Києві.

Організатори запросили на круглий стіл депутатів Верховної Ради з Тернопільщини. Відгукнувся на прохання обранець Микола Люшняк, який серед інших проблемних питань, підняв і актуальну тему «блокади» Донбасу та припинення з ним торгових відносин.

- Тема перевиборів – це пряме розхитування політичної ситуації в державі. Це продовження війни, в 2017-му є перспективні домовленості про виведення своїх військ Путіним з Донбасу. Але ми зараз розхитуємо цю ситуацію, ми робимо блокаду. Я це рішення не підтримую. Це можна зробити цивілізовано, розумно. Спілкуючись з міністром енергетики колишнім і теперішнім розумію, що Україна йде довгим шляхом, адже наші ТЕС були побудовані з розрахунком на антрацит і перебудувати їх – дуже важко. Урядом Яценюка була запроваджена програма енергетичної реформи, яка мала закінчитися у 2019 році і в її результаті, Україна стане незалежною від антрациту. Ми рухаємося, бо маємо профіцит атомної енергетики. Але хтось на цій темі вирішив побудувати піар і показати, як любить Україну. А в результаті – мешканці окупованих територій, які підтримують Україну, зі своїх телевізорів чують, що Україна від них ізолюється, - переконаний Микола Люшняк.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.