Із Ватикану нерукотворну ікону привезли на Тернопільщину (фото, відео)

Опубліковано в Новини 13.02.2017

До 16 лютого вона перебуватиму у Зарваниці. Потім помолитися їй зможуть і тернополяни.

Чудотворна ікона Лику Христового прибула на Тернопільщину сьогодні, 12 лютого. Її зустрічала у Зарваниці велика кількість вірних, аби поклонитися унікальній реліквії часів земного життя Спасителя. Про це пише прес-служба ТЗА УГКЦ.

867519228d1d5325856fc61d710ded0e XL

Архиєрейською Божественною Літургією, котру очолив Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Василій Семенюк, розпочалося урочисте почитання ікони.

«Ми дуже хотіли, щоб у цей нелегкий час ця Ікона прибула в Україну. Це важливо для духовного піднесення нашого народу та національної єдності. Для того, щоб народ просив Ісуса за мир і спокій в Україні. Я вірю, що Ісус вислухає ці молитви, і в Україні запанує мир, повернуться наші хлопці-бійці, а також ті, хто у складний економічний час полишив домівки у пошуках заробітку. Повернеться наша земля, яку загарбали, і Україна стане європейською, багатою, могутньою державою», - зазначив Високопреосвящений Архиєпископ Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Кир Василій Семенюк.

 

Історія оригіналу Нерукотворного образу Ісуса Христа оповита багатьма переказами. Він є особливою реліквією для християн. Починаючи з 1870 року, це лише третій раз, коли Нерукотворний Спас дають для Богопочитання у храмі і тільки вдруге, як Ватикан дозволив прикладатися до реліквії.

image

На початку 2015 року за благословення Святішого отця Франциска свята реліквія вперше з’явилася в Україні. Сотні тисяч вірян мали унікальну можливість приступити до образу у Соборі Святого Юра у Львові.

Поява святині в Україні - символічний акт підтримки Святим Престолом України у складний для неї час і важливий знак надії.

Розпорядок паломництв у Зарваниці:

12 лютого  - Зарваницький, Теребовлянський деканати, Бучацька єпархія 

13 лютого - Козлівський,  Козівський деканати, Бучацька єпархія

14 лютого - Кам’янець-Подільський деканат, Бучацька єпархія

15 лютого - Микулинецький, Бережанський деканати, Бучацька єпархія

Свята Літургія - щодня о 8.00, 10.00, 12.00, 16.00. Вечірня - о 17.00.

16-22 лютого ікона перебуватиме у Архикатедральному соборі УГКЦ Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці Тернополя.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.