Тернополян вкотре закликають не нехтувати сигналами повітряної тривоги

Опубліковано в Новини 04.06.2023
Коли лунає сигнал повітряної тривоги, ігнорувати його не слід, адже точно йдеться про небезпеку. Необхідно одразу перейти до укриття. Не можна продовжувати гуляти у парку або перебувати з дитиною на майданчику.
У нас, на жаль, спостерігається тенденція частого нехтування сигналами сирен. Та цього робити не варто, адже ворог підступний і небезпека існує завжди. Найбільший ризик зараз несуть уламки ракет або дронів, які можуть впасти у будь-якому місці, інформують у ГУНП у Тернопільській області.
Тому, під час сирени не варто залишатися у будинку на верхніх поверхах. Потрібно якнайшвидше піти в укриття і перебувати там до сигналу відбою.
Якщо можливості сховатися немає, фахівці радять хоча б перейти до більш безпечного місця у квартирі. Найперше, подалі від вікон. Можна у коридор, під опорні стіни.
Якщо сигнал тривоги застав вас на вулиці, знайдіть найближче укриття. Не можна залишатися у під'їздах та під арками панельних будинків, під стінами будівель із легких конструкцій.
До слова, комендантська година в області триває з 00:00 до 5:00. У цей час заборонено перебувати на вулиці без спеціальних перепусток і документів, які посвідчують особу.
Для зручності пошуку укриттів надаємо Інтерактивну карту захисних споруд цивільного захисту https://www.google.com/maps/d/viewer...
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.