У місті на Тернопільщині відновлюють пляж

Опубліковано в Новини 30.05.2023

У Чорткові відновлюють місцевий пляж.

Про це повідомили у Чортківській міській раді.

– Декілька десятків років тому міський пляж Чорткова був чи не найбільш людним місцем у спекотні літні дні. Керівництво громади вирішило відновити затишну місцину, з одного боку оповиту густим лісом, а з іншого – річкою Серет. Тож комунальники вже протягом кількох тижнів роблять усе, щоб містяни знову мали гарну зону для сімейного відпочинку, – кажуть у міськраді.

Зокрема працівники КП «Парковий культурно-спортивний комплекс», КП «Чортківський водоканал» та КП «Благоустрій» вже розчистили територію пляжу від зарослів, чагарників, самосівів, вивезли 16 вантажних автомобілів сухого листя та гілля, зібрали 57 великих пакетів зі сміттям – пластиком та склом, викорчували десятки пеньків, щоб ділянка була рівною. Окрім того, 103 молоді липи, що виросли самосівом, викопали та пересадили по території міста.

До слова, 31 травня – 1 червня на території чортківського пляжу проходитиме міський етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.