Тернополянка попалася на перевірений гачок аферистів

Опубліковано в Новини 09.02.2017

І самовільно перерахувала круглу суму.

Як повідомили в ГУНП області, чергова жертва  шахрайства "Ваш син у поліції, потрібні гроші" віддала кровні заощадження зловмисникам. 66-річна тернополянка допомогла грошима не сину, а аферисту.

Тривожний дзвінок пролунав у квартирі пенсіонерки близько 15 години 8 лютого. Мати повірила у слова псевдополіцейського, який розповів про кримінальний вчинок її сина. Абонент зазначив, що проблеми з поліцією можна вирішити за певну суму коштів. Вдома у жінки зберігалося лише понад чотири тисячі гривень, однак шахрай погодився і на меншу суму. Усі гроші жінка перерахувала на номер мобільного, а через паніку не здогадалася зателефонувати синові, щоб перевірити інформацію. Вже після оплати поділилася бідою з сусідкою, а та чула про подібні афери, тож одразу зателефонувала в поліцію. За фактом злочину відкрито кримінальне провадження.

Незважаючи на те, що свідомих громадян, які не перерахували кошти, а одразу телефонують поліцейським, все більшає, аферисти все ж знаходять довірливих жертв. Правоохоронці вкотре наголошують не довіряти невідомим і перевіряти почуту по телефону інформацію, особливо якщо та має фінансове підґрунтя. Не поспішайте платити за порятунок родича. Шахраї розраховують на вашу паніку і розгубленість, тож будьте розсудливими! Навіть питання, як звати родича, може врятувати вас від втрати чималих коштів!

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.