У Чорткові змінюють назви вулиць

Опубліковано в Новини 24.05.2023

Чортківська міська рада пропонує жителям громади висловити свою думку щодо перейменування низки вулиць міста та сіл на честь загиблих у російсько-українській війні Героїв.

Попередньо міський голова обговорив ідею із родинами полеглих воїнів, вони задум підтримали. Тепер – рішення за громадою.

Під ймовірне перейменування потраплять вулиці, у котрих немає історичної чи тематичної прив’язки, такі як Ясна, Сонячна, Зелена, Нова, Гайова, Гірська, Глибока, Водна, Нижня тощо. Натомість точно не перейменовуватимуть вулиці, названі на честь важливих історичних подій чи постатей, кажуть у міськраді.

– Перейменування вулиць здійснюватиметься у порядку, визначеному Законом України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», – повідомляють у Чортківській міській раді.  

Думку мешканців – жителів вулиць та провулків, які пропонуватимуть перейменувати, додатково вивчатимуть шляхом опитування. Мешканці заповнюватимуть підписні листи та зазначатимуть в них, чи підтримують вони запропоновану робочою групою назву або надаватимуть власну пропозицію з назвою.

Нагадаємо, у червні минулого року у Чорткові перейменували три вулиці, назви яких мали відношення до країни-агресора: вул. Гагаріна стала вул. генерала Кульчицького, вул. Чайковського – вулицею Богдана Гаврилишина, а вул. Тудора отримала назву Героїв Маріуполя.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.