Миколу Люшняку отримав грамоту Папи Франциска за допомогу Зарваницькому духовному центру

Опубліковано в Новини 05.02.2017

Народного обранця з Тернопільщини Миколу Люшняка нагородили грамотою Папи Франциска за постійну допомогу Марійському духовному центрі в Зарваниці.

Як розповідає економ духовного центру отець Володимир Фірман, вручити грамоту Миколі Люшняку мали ще 22 грудня минулого року, в день престольного свята Архикатедрального собору в Тернополі, однак, народний депутат тоді перебував в Києві й голосував за прийняття закону про відзначення 125-ої річниці з дня народження Верховного Архієпископа УГКЦ Йосифа Сліпого.

- Церква завдячує Миколу Люшняку в тому, що він одним з перших разом із іншими депутатами з Тернопільщини підтримав ідею відзначення 125-ої річниці дня народження Верховного Архиєпископа. Взагалі, він є добрим християнином, старається регулярно відвідувати літургії, виховує своїх чотирьох дітей в християнському дусі та кожному з них приділяє увагу. Крім того, він така людина, яка відкликається та допомагає ближнім. Зокрема, вперше цього року в Зарваниці відбувся XIV з’їзд Марійських духовних центрів. До нас приїхали делегати двадцяти найбільших Марійських духовних центрів Католицької Церкви з усієї Європи. До організації проведення такого масштабного і значимого заходу долучився і Микола Люшняк, який за свій кошт допоміг в мощенні бруківки та забезпечив синхронний переклад для представників Марійських духовних центрів, – каже о. Володимимр Фірман.

За його словами, окрім цього Микола Люшняк повністю фінансує і будівництво каплиці святого Юди-Тадея, яке триває вже протягом двох років. Також, нардеп допоміг із закупівлею бетону для будівництва копії Гробу Господнього.

- Крім постійної допомоги нам, Микола Люшняк завжди відкликається і допомагає у різних проектах, що стосуються соціальної допомоги переселенцям, воїнам АТО, незахищеним верствам населення і громадам. Саме за такий вияв християнського добра та милосердя, прояв допомоги ближнім Церква вирішила нагородити грамотою Папи Франциска, - наголошує о. Володимир Фірман.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.