Бучаччани проти окружної лікарні у Чорткові, до якої деяким селянам доведеться долати 100 кілометрів

Опубліковано в Новини 04.02.2017

Мешканці села Стінка Бучацького району дізналися про реформування медицини, згідно якої окружну лікарню для їх району планують зробити у Чорткові і селяни змушені будуть долати відстань у 100 кілометрів, аби отримати допомогу.

Стурбовані такою неприємною перспективою, селяни приїхали до районної лікарні, щоб разом з лікарями вирішити ситуацію. В збереженні закладу зацікавлені і самі медпрацівники, адже за їх словами, шпиталь має сучасне обладнання і надає послуги не гірше від обласних. Окрім того, велику роль грає і віддаленість до нової окружної лікарні, а також той факт, що не кожен мешканець регіону зможе дозволити собі цю поїздку.

- У Бучацькій центральній лікарні за 2015-2017 рр. встановлено найсучасніше обладнання, яке рівняється тільки до того, яке має обласна університетська лікарня. Стосовно оперативних втручань – лапароскопічні втручання у нас проводяться такі ж, як і в обласній лікарні, щодо операцій на кістках – у нас астроскоп, у нас є електронно-оптичний перетворювач, що дозволяє проводити найсучасніші оперативні втручання при переломах і це свідчить про високий фаховий рівень наших травматологів. Фізіотерапевтичне обладнання відповідає лікарням обласного рівня, працюють цифровий флюорограф, рентген апарат, тобто у нас є все необхідне для надання медичної допомоги другого рівня, - говорить Ігор Морозович, завідувач хірургічним відділенням Бучацької ЦРКЛ.

-  У Бучацькому районі є віддалені села, яким до нової окружної лікарні буде більше 100 км. Окрім того, є такі села як Стінка і Космирин, де жінки народжують по 18-20 дітей і ми можемо мати з ними дуже великі проблеми, адже це малозабезпечені люди і вони не матимуть змоги добратися ні до Тернополя, ні до Чорткова,  - вважає Оксана Вишневська,  заступник головного лікаря з лікувальної справи. За допомогою селяни і медики звернулися до депутата обласної ради та відомого мецената Бучаччини - Петра Гадза, аби він захистив їх інтереси.

-  Наша позиція – зробити окружну лікарню в Бучачі. Цей медичний заклад готовий приймати відповідну кількість населення, до того ж, вже надає дуже якісно послуги. Ми, меценати, бізнес і взагалі мешканці району – готові допомагати матеріально, що треба - модернізувати, добудувати, але ми проти того, щоб наших людей залишали з такою проблемою – великою відстанню до окружної лікарні в Чорткові,  - наголошує депутат обласної ради, відомий меценатз Бучаччини Петро Гадз.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.