На Тернопільщині намагаються локалізувати африканську чуму

Опубліковано в Новини 03.02.2017

Уже працює три ветеринарних та поліцейських блокпости.

 

Відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізотичної комісії при Тернопільській обласній державній адміністрації. Під час засідання йшлося про заходи щодо ліквідації збудника африканської чуми свиней.

«На даний час проводяться заходи щодо ліквідації захворювання, зокрема – встановлено три ветеринарних і поліцейських  блокпости, де проводиться  цілодобове чергування та перевірка автотранспорту на предмет можливого вивезення свиней, чи продукції свинарства. У п’яти місцях міста вулиці перекрито фундаментними блоками та бетонними перемичками, визначено місце спалення трупів тварин, вилучених у вогнищі інфекції, де вже проведено спалення 12–ти трупів з господарства, де зареєстровано спалах АЧС, визначено 3-кілометрову зону захисту (практично вся територія міста Збаража) та 20-кілометрову зону нагляду, яка виходить за межі Збаражчини - на території Підволочиського, Лановецького, Тернопільського та Зборівського районів та міста Тернополя   (всього – 93 населених пункти). На території зони захисту спеціально створені групи спеціалістів проводять облік поголів’я свиней в індивідуальних господарствах населення, з метою їх подальшого вилучення,  умертвіння та спалення», - зазначив начальник відділу забезпечення протиепізоотичної роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Володимир Марків.

Згідно з  рішенням комісії, територію Тернопільської області визнано загрозливою щодо можливості занесення збудника африканської чуми  свиней із неблагополучного пункту у м. Збараж та можливості нових спалахів захворювання.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.