На Бучаччині завдяки меценатам оновили сільський будинок культури

Опубліковано в Новини 03.02.2017

Близько двадцяти років сільський будинок культури в селі Трибухівці Бучацького району повноцінно не функціонував через аварійний стан. З 2000 року приміщення клубу потребувало капітального ремонту, який торік вдалося реалізувати.

- Близько 20 років будинок був у жахливому стані, – розповідає голова Трибухівської об'єднаної громади Олег Максимович. – Він був діючий, тобто художній керівник і завклубом в той час працювали. Але масштабних заходів у великому актовому залі не проводили. Кінозал ж стояв без стелі.

Торік за сприяння народного депутата Миколи Люшняка вдалося залучити кошти з Фонду регіонального розвитку на ремонт приміщення. Завдяки допомозі односельців та підприємців за рік пророблено чимало роботи.

- Щоб можна було проводити заходи, то вже багато зробили, – ділиться Олег Іванович. – Першим ділом за кошти з Фонду регіонального розвитку та за рахунок співфінансування з місцевого, а це півтора мільйона гривень, ми перекрили дах, замінили вікна, зробили стелю у великому актовому залі. За кошти благодійників, підприємців і людей з села ми зробили ремонти в двох фойє, на другому поверсі, поміняли підлогу в актовому залі, всюди нові двері, облаштували освітлення, зробили танцювальний зал, в гурткових кабінетах ремонти.

Чимало зусиль до оновлення будинку культури в селі доклали місцеві меценати. Голова наглядової ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Петро Гадз, якого визнали «золотим» спонсором у конкурсі «Меценат року», пожертвував 300 тисяч гривень на ремонт. За словами голови громади, Петро Іванович завжди позитивно відгукується та допомагає втілювати нові проекти в селі.

 

Олег Максимович зізнається, що роботи в сільському клубі ще достатньо. У планах ще опалення, облаштування прибудинкової території, фасаду. Однак святкові концерти, дискотеки для молоді у приміщенні вже проводять. Новий рік, до слова, жителі Трибухівців зустріли біля будинку культури, де урочисто запалили святкову ялинку.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.