Володимир Кравець: Медицину у Вишнівецькій громаді хочуть знищити

Опубліковано в Новини 02.02.2017

Вишнівецька громада на Тернопільщині є однією із наймолодших. Усього місяць тому тут провели вибори і з результатом у 86% голосів головою громади став лідер партії «Добрий самарянин» Володимир Кравець. З початком роботи новий голова та депутатський корпус виокремили найбільш критичні проблеми, серед них – медицина.

- Після виборів ми почали розбиратися з проблемами і перспективами громади, в першу чергу зі школами, дитячими садочками, а найбільшою нашою проблемою є медицина. Якщо питань з освітою не виникає, кількість дітей достатня, у найближчих планах – термомодернізація, проведення енергозберігаючих заходів, впорядкування пришкільних територій – з цією сферою проблем немає, є чіткі і цілком реальні плани, то, на жаль, з медициною ситуація набагато складніша, - розповідає Володимир Кравець.

Попри те, що керівництво області постійно проводить наради, перспектив для місцевої медицини, як зазначає Володимир Васильович, поки немає.

- У мене складається враження, що на медицині у нашій громаді хочуть поставити крапку. Якщо первинну ланку медицини збираються розвивати, то вторинної ланки може не стати. Тому ми зібрали колектив Вишнівецької лікарні, аби зміни для них не стали несподіванкою, - говорить очільник Вишнівецької громади.

 

Цього року з місцевого бюджету громади виділили 2,6 млн. грн. на зарплати медичним працівникам. Бюджет розрахований на 9 місяців, що буде з фінансуванням галузі далі, на жаль, невідомо. Як зауважує Володимир Васильович, в кінці року, якщо керівництво краю не змінить своєї стратегії, можуть виникнути реальні проблеми з медициною. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.