Тернопільських любителів "зекономити" на комуналці чекають штрафи до 10 тисяч

Опубліковано в Новини 02.02.2017

Для того аби тернополяни не втручатись в роботу лічильників води і не встановлювали на них магніти, з метою зміни показників, працівники КП "Тернопільводоканал" встановлюють індикатори магнітного поля (антимагнітні пломби “Магне Т”). Якщо ж споживач самовільно зніматиме засоби обліку, здійснюватиме будь-які заміни їх частин, зніматиме пломби, накладені органами Держспоживстандарту тощо, його очікують штрафи.

У разі самовільних дій споживач сплачує витрату води згідно “Правилами користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України” , а саме : “У разі безоблікового водокориставання виробник виконує розрахунок витрат води за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2.0 м/сек та дією її повним перерізом протягом 24 год за добу. Рорахунковий пероід при безобліковому водокористуванні встанволюється з дня початку користування. Якщо термін початку безоблікоого водокористування виятивити неможливо, розрахуноковий період становить 1 місяць”, - повідомляють в управлінні ЖКГ.

Таким чином, за встановлення магніту на лічильник, або самовільне зняття антимагнітної пломби, абонент, що проживає в багатоквартирному будинку, може сплатити 10 тисяч гривень, а абонент, що проживає в приватному секторі – 9, 5 тисяч гривень.

До слова, станом на сьогодні вже встановлено на 2500 лічильниках антимагнітні пломби. Ця робота продовжуватиметься й надалі.Це робиться з метою запобігти втручанню з боку абонентів в роботу лічильнків та в отриманні повного обліку спожитих послуг.

Детальніше: ТУТ.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.