Ірина Верещук відвідала релоковане підприємство на Тернопільщині

Опубліковано в Новини 06.02.2023
Начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш разом з Віце-прем'єр-міністром України - Міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук ознайомилися з роботою релокованого виробництва «Файна фабрика Франі».  
Наталя Михайлова започаткувала його ще у далекому 2014 році. Займалась виготовленням національного українського одягу. Торгова марка «Файна фабрика Франі» знана не тільки в Україні, а й за її межами.  До повномасштабного вторгнення пані Наталя працювала у Харкові, але у квітні в один з її магазинів вдарила ракета. Тоді підприємниця прийняла рішення перевезти виробництво на Тернопільщину.  
У серпні підшукала приміщення, залишила заявку на грантову підтримку, і розпочала переїзд. Завдяки цьому вдалося не тільки зберегти, а й розвинути справу життя.  
Торік пані Наталя скористалася урядовою програмою «єРобота» та отримала допомогу на розвиток власного бізнесу у розмірі 250 тис гривень. Кошти спрямувала на придбання обладнання та закупівлю сировини.  
Після перемоги пані Наталя планує повернутись до Харкова, але частина бізнесу продовжить роботу на Тернопільщині.  
- Загалом в області працює 58 підприємств, переміщених з різних регіонів. Дякуємо усім відважним та цілеспрямованим власникам бізнесу, які у цей складний час продовжують працювати та підтримувати економіку нашої країни, - зазначив очільник област
 
Джерело: ТОВА

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.