Завтра у Тернополі відкриють виставку «Херсонщина – це Україна»

Опубліковано в Новини 06.02.2023

У Тернополі діятиме благодійна виставка «Херсонщина – це Україна».

Відкриють експозицію 7 лютого у залі Тернопільської обласної Національної Спілки Художників України. Розпочнеться захід о 14 годині.

Як ідеться у прес-релізі виставки, «Херсонщина – це Україна» – мистецький благодійний проєкт, до якого долучилися двадцять художників, дев’ятеро з яких входять до Національної спілки художників України, повідомляють в управлінні культури і мистецтв ТМР.

Ці митці створили понад п’ятдесят робіт в рамках арт-резиденції в Умані, а також ще близько 50 картин передали для участі у виставках і подальшого їх продажу на офлайн і онлайн-аукціонах. Кошти від продажу картин підуть на потреби ЗСУ, і після звільнення окупованих територій – на відбудову культурних пам’яток півдня України. Під час відкриття виставки у Тернополі відбудеться аукціон десяти картин, які були передані художниками для підтримки наших воїнів.

Місія проєкту – в моральній підтримці жителів окупованої частини Херсонщини та ВПО з Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Дніпровської та інших областей, та звільненні України від окупантів.

Долучитися до проєкту можуть усі бажаючі як купуючи картини, так і товари з принтами робіт відомих митців і початківців, котрі можна буде замовити на сайті співорганізатора проєкту БФ «Це Крафт», де зібрані всі зображення картин і ілюстрацій.

Проєкт не матиме закінчення допоки художники, ілюстратори та інші митці мають бажання надавати свої твори, а люди всього світу в бажанні підтримати Україну будуть їх купувати -  як і власне роботи, так і практичні речі з принтом.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

17.04.2024 soroka
Transparency International Ukraine визнала Тернопіль найпрозорішим містом України, - інфографіка
Тернопіль визнали найпрозорішим містом України. За результатами рейтингу «Transparent cities/Прозорі міста», Тернопіль отримав найвищі показники…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.