З картки тернополянки незаконно зняли 30 000 гривень

Опубліковано в Новини 02.02.2023
Значна сума грошей зникла з картки жительки Тернополя після того, як вона повідомила невідомій особі код, який надійшов на її мобільний телефон.
 
Від схеми шахрайства, за якою ошукали потерпілу, поліцейські щодня застерігають жителів області. До жінки зателефонував незнайомець, який представився працівником банку. Почав розповідати про збій системи, проблеми з карткою і запропонував вирішити усі негаразди в телефонному режимі.
 
Відтак попросив тернополянку продиктувати йому чотиризначний цифровий код, який надійшов їй смс-повідомленням. Жінка виконала усі вказівки співрозмовника. У результаті таких маніпуляцій з її рахунку незаконно списали майже 30 000 гривень.
 
Правоохоронці встановлюють особу зловмисника. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).
 
Працівники поліції вкотре радять жителям області бути обережними. Не надто довіряйте інформації, яку отримуєте від незнайомців через мобільний телефон, перевіряйте її. У жодному разі не повідомляйте нікому дані своєї картки та коди, які надходять вам на телефон. Усі операції з банківськими картками краще проводити особисто у фінансовій установі.
 
Джерело: Досьє 102

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.