Поліцейські Тернопільщини закликають пішоходів та велосипедистів бути помітними на дорозі

Опубліковано в Новини 02.02.2023
З початку цього року на дорогах області сталося 175 дорожньо-транспортних пригод з яких 25 за участю пішоходів. Аби зменшити сумну статистику, поліцейські закликають піших учасників дорожнього руху та тих, хто серед транспорту обрав велосипеди, ставати помітнішими, особливо у вечірній час.
 
Серед причин недостатньої видимості на дорогах – і погодні умови, і критичні проблеми в енергетиці, через які неможливо освітлювати проїжджі частини. Тому поліцейські рекомендують використовувати світловідбиваючі елементи, які допоможуть водіям побачити пішохода або велосипедиста у нічний час. Навіть у дощ, туман ці наклейки не втрачають своїх властивостей.
 
Велосипедистам поліцейські нагадують, що, згідно з Правилами дорожнього руху, вони зобов‘язані укомплектувати велосипед світловідбивачами катафотами: спереду — білого, по боках — жовтогарячого, позаду — червоного кольору. Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар.
 
Якщо ви є свідомими учасниками дорожнього руху — в темну пору доби “засвітіться”, це допоможе зберегти життя та здоров’я.
 
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 soroka
В "УДАРі Віталія Кличка" порушили питання збільшення представництва жінок в органах влади
Гендерна рівність та соціальна інклюзія – важливі складові демократичного розвитку суспільства та партійного будівництва зокрема.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.