У Чортківській школі № 7 завершують облаштування захисних укриттів

Опубліковано в Новини 01.02.2023

Основна частина освітніх закладів Чортківської громади мають найпростіші тимчасові укриття, інші – використовують ті, що знаходяться поблизу.

Варто зазначити, що процес облаштування та удосконалення укриттів постійно триває, кажуть у Чортківській міській раді.

Наприклад, на етапі завершення ремонтні роботи сховища у Чортківській ЗОШ І-ІІІ ступенів №7. Підвальне приміщення від початку навчального року повністю переобладнали та облаштували для комфортного тимчасового перебування школярів. Залили бетонну стяжку, поштукатурили стіни, збудували систему опалення, підключили освітлення, встановили лавки. Залишилося лише дообладнати систему вентиляції в другій секції захисного укриття.

Відтак, сховище уміщатиме до 280 учнів. На даний момент 150 школярів середньої школи під час повітряних тривог користується вже готовою кімнатою цього сховища – це учні середньої школи. Початкова школа поки використовує укриттям, що розташоване у сусідньому гуманітарно-педагогічному коледжі ім. О.Барвінського, а старшокласники перебувають у приміщеннях, де діє правило «2-х стін».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

22.04.2024 soroka
Не лише за бюджетні кошти: Надал особисто від себе передає допомогу на фронт
На днях мер Тернополя Сергій Надал передав бійцям 16-го окремого батальйону генератор та старлінк з…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.