Версія для друку

Тернопільська спортсменка здобула «бронзу» Європейського юнацького олімпійського фестивалю-2023

Опубліковано в Новини 27.01.2023

 Студентка фахового коледжу ЗУНУ Олександра Меркушина завоювала «бронзу» в індивідуальній гонці на 10 км у біатлоні на XVI зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі у італіському Фріулі-Венеція-Джулія.

Про це повідомили в управлінні молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА.

– Чотири похибки на чотирьох вогневих рубежах спортсменка компенсувала швидкострільністю і ходом по дистанції й у підсумку замкнула трійку найсильніших, поступившись 1 хв. 8,9 сек. переможниці німкені Юлії Таннхаймер та срібній призерці Вольдії Жальмас Полін з Франції (+59,9). Зауважимо, що третє і четверте місця розділили лише дві секунди, – кажуть в управлінні.

Одну похибку спортсменка компенсувала за рахунок швидкострільності, кажуть у Федерації біатлону України.

 – Основні надії у складі нашої команди покладались, звісно ж, на Олександру Меркушину, яка два дні тому у блискучому стилі виграла спринт. Однак Саша вже на першому вогневому рубежі значно ускладнила собі завдання, припустившись двох помилок. Але навіть промахи на двох наступних вогневих рубежах не стали для Меркушиної приводом опускати руки. Один зі своїх промахів українка компенсувала просто за рахунок швидкострільності. Решту довелось відпрацьовувати ногами на дистанції. І все вийшло! На останньому колі Меркушина, розуміючи, що на фініші значення матиме кожна секунда, увімкнула максимальну швидкість, яка виявилась непідсильною двом суперницям, які боролися з українкою за медаль. І у підсумку Саша знов піднялась на подіум, завоювавши бронзу Фестивалю, – зазначають у Федерації біатлону України.