Тернополяни б’ють на сполох через будівництво твердопаливної котельні посеред масиву «Сонячний»

Опубліковано в Новини 20.01.2017
До депутата обласної ради від партії «УКРОП» Андрія Цибульського звернулася ініціативна група від мешканців трьох будинків по вулицях Київській та 15 Квітня.

Тернополяни розповіли, що поблизу їх будинків, за адресою вул. Київська, 3с, здійснюють реконструкцію котельні, яка стане твердопаливною. Втім, за інформацією людей, цей об’єкт принесе не економію, а лише дискомфорт і екологічну біду усім мешканцям.

У минулому році міська влада анонсування енергоефективний проект, згідно якого, котельні будуть переводити на тверде паливо, зокрема, на торф. Одну із них уже ввели в експлуатацію, знаходиться вона за адресою вул. Лесі Українки, 4. «Сусіди» цього об’єкту уже б’ють на сполох, адже від його роботи страждають усі – викиди у повітря стали неочікуваних «бонусом» до анонсованої владою економії.

Убезпечити себе від забруднення повітря хочуть мешканці будинків на вулицях Київська та 15 Квітня. З цією метою вони звернулися до очільника обласної організації «УКРОП» Андрія Цибульського, аби він привернув увагу влади до проблеми. За словами тернополян, роботи на території котельні ведуться, проте відсутній паспорт об’єкту, не вказується, що саме і ким саме робиться, відсутні контактні дані для звернень. Власними силами люди з’ясували, що котельню реконструюють, що основним замовником виступає КП «Тернопільміськтеплокомуненерго», яке не проводило жодних громадських обговорень із мешканцями будинків, а головне – не зрозуміло яким чином отримало погодження від санепідемстанції.

Тернополяни поцікавилися робою подібних котелень в інших містах України і з’ясували, що до прикладу, в Оболонському районі Києва, люди вже страждають від сусідства з такою котельнею, зокрема через хімічний сморід у вечірні та нічні години. Ініціативна група переймається, що під виглядом відмови від російського газу та економії, їм під вікнами зведуть джерело забруднення. Ситуацію під особистий контроль взяв Андрій Цибульський.

- Дуже радий, що серед мешканців будинків знайшлися активісти, які вирішили боротися з «заочним» рішенням щодо котельні. Я як секретар комісії з питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування, збираюся підняти це питання на черговому засідання. Проблема гостра і я гадаю, що отримавши належну інформацію, мої колеги-депутати теж стануть на бік громади, - наголосив Андрій Цибульський.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.