Тернополян вводять в оману щодо комісії при оплаті "комуналки"

Опубліковано в Новини 19.01.2017

В управління ЖКГ неодноразово звертаються тернополяни із скаргами щодо сплати додаткових сум у вигляді комісії при оплаті за комунальні послуги в УДППЗ «Укрпошта» та АТ «Ощадбанк», повідомляють в підприємстві.

Як зазначають комунальники,  оператори УДППЗ «Укрпошта» та АТ «Ощадбанк» часто вводять платників в оману: зазначають, що "додаткова" комісія стягується на користь підприємств, що надають комунальні послуги. Однак, введена комісія є лише у розмірі від 3 гривень в УДППЗ «Укрпошта» та від 7 до 10 гривень в АТ «Ощадбанк» і вона знімається саме на користь цих установ. 

З огляду на таку ситуацію, в управлінні ЖКГ просять тернополян повідомляти, у яких сам відділеннях УДП “Укрпошта” чи АТ «Державний Ощадний банк» надають недостовірну інформацію щодо призначення даної комісії та вводять споживачів в оману щодо призначення комісії. 

Нагадаємо, від 1 січня минулого року при оплаті за газ через касу «Ощадбанку» , споживач сплачує комісію у розмірі трьох гривень на користь банківської установи. А от за оплату послуг «ЖЕКу», ОСББ, вивезення сміття, домофон, інтернет та кабельне при оплаті в установах «Ощадбанку» доведеться викласти ще по  7 -10 гривень. Крім того, від 1 грудня 2016 року було внесено і зміни до тарифів щодо “Прийому платежів за житлово-комунальні та телекомунікаційні послуги на користь суб’єктів господарювання...” та встановлено тариф в розмірі від 3 гривень за один платіж в касі установ “Ощадбанк“.

Тим часом, УДППЗ “Укрпошта” бере із споживачів комісію у розмірі 3 гривні, яка збільшується у відповідності до суми, що вноситься. Згідно з тарифами «Укрпошти», за кожен рахунок фізичні особи платять комісію, розмір якої залежать від суми платежу, але становить не менше 3 гривень. Зокрема, до 400 грн – 1,5%, від 400 грн до 1000 грн – 1%, понад 1000 грн – 0,8%.

В управлінні ЖКГ також нагадують: оплатити вартість комунальних послуг можна і без комісій через інтернет з допомогою ресурсу oplata.te.ua. В єдину квитанцію цього ресурсу включені усі комунальні служби  та підприємства, що обслуговують житловий фонд.  Система охоплює усі платежі – електропостачання, газ, вода, тепло, квартплата, вивіз твердих побутових відходів, домофон тощо. Маючи можливість доступу у мережу інтернет,  можна за лічені хвилини здійснити оплату за спожиті послуги. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.