Ситуація із захворюваності на COVID-19 у Тернопільській області останніми тижнями ускладнюється

Опубліковано в Новини 23.09.2022

Під час засідання міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, яке відбулося 21 вересня, лікар-епідеміолог Володимир Паничев проаналізував рівень захворюваності на CОVID-19 у регіоні та зазначив, що спостерігається динаміка до зростання кількості хворих на коронавірус.

- Місто та країна продовжує перебувати в стані епідемії, ситуація в цілому на Тернопільщині останніми тижнями ускладнюється. Про це свідчить постійне зростання кількості хворих, а також кількість летальних випадків. Погіршення спостерігається серед так званих груп ризику. Впродовж останніх двох тижнів захворюваність зросла в області близько на 35-37%, у м. Тернополі на 28%, - відзначає Володимир Паничев.

Завантаженість ліжок у медичних закладах також збільшується, ця цифра становить близько 32%. Щодо прогнозів, то лікарі-епідеміологи очікують, на жаль, надалі зростання захворюваності. Адже ситуація, яка спостерігається зараз з поширення недуги дещо схожа на ту, яка була минулого року.

Щодо летальності, то у віці старше 80 років летальний випадок припадає на кожну 11 людину зі 100 хворих.

Водночас одним із превентивних заходів попередження захворювання є вакцинація. Наприклад, кількість летальних випадків серед осіб, що отримання щеплення складає  2,65 %, в той час, як смертність серед населення без вакцини - 97,34%. Першочергово вакцинація захищає від тяжкості перебігу хвороби та летальності.

Нагадаємо, з 22 вересня у Тернополі відновлено обов’язкове носіння масок.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.