Версія для друку

Шахраї продовжують поповняти свої кишені завдяки довірливим мешканцям Тернопільщини

Опубліковано в Новини 22.09.2022

27000 за звільнення доньки з поліції та 15000 за захист банківської картки віддали жінки шахраям. Одна із потерпілих – жителька Кременецького району. До неї близько 18:00 зателефонувала невідома особа і повідомила про те, що її донька потрапила в поліції.

Причину додзвонювач не сказав, а повідомив, що її можна звільнити без подальших проблем. Ціна питання – 27000 гривень. Жінка погодилася і через термінал перерахувала обумовлену суму на продиктовану їй банківську картку.

Уже згодом вона дізналася, що донька дома і в поліцію не потрапляла. Жінка звернулася за допомогою до відділення поліції №2 Ланівців.

Черговою жертвою шахраїв стала і тернополянка, 1979 року народження. З нею також зв’язалися невідомі телефоном. В даному випадку додзвонювач повідомив, що гроші, які знаходяться на банківській карті жінки, у небезпеці. Тому терміново необхідно покращити захист електронного гаманця.

Тернополянка виконувала усі рекомендації і як результат – автоматично переказала понад 14000 гривень на невідомий рахунок.

 

Джерело: ГУНП у Тернопільській області