На території Кременецької громади створили добровільну пожежну команду

Опубліковано в Новини 18.08.2022

Виконавчим комітетом Кременецької міської ради від 28 червня 2022 року було прийнято рішення «Про створення добровільної пожежної охорони Кременецької міської територіальної громади».

Сьогодні 18 серпня 2022 року на території Гаївського старостинського округу с. Гаї  відбулось відкриття першого добровільного пожежного підрозділу, повідомляють на сторінці Кременецької громади.

Начальнику добровільної пожежної команди с. Гаї – старості Гаївського старостинського округу Ксьонзику Олександру Павловичу Кременецьким  РУ ГУ ДСНС у Тернопільській області було передано ключі від пожежного автомобіля та форму для добровільної пожежної команди.

Важливо розуміти, що значна частка пожеж виникає саме у сільській місцевості, де здебільшого відсутні пожежні частини. Щоб доїхати до місця виклику, вогнеборці часом долають десятки кілометрів та втрачають дорогоцінні хвилини, які можна було б використати для допомоги постраждалим. Одним із інструментів, який би зміг вплинути на зменшення показників смертності через пожежі, є залучення добровільних пожежних бригад, – повідомляють у громаді.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.