Купував через інтернет запчастини до техніки: 20-річний мешканець Тернопільщини потрапив "на гачок" шахраїв

Опубліковано в Новини 06.08.2022

15000 гривень зникло з банківського рахунку жителя Заліщицької територіальної громади. 20-річний хлопець купував через інтернет запчастини сільськогосподарської техніки, а як наслідок аферист привласнив його заощадження.

Заявник розповів, що знайшов на одному із сайтів допис про продаж комплектуючих деталей. Він зателефонував до продавця та узгодив ціну та умови доставки. Зловмисник надіслав йому фішингове посилання, за якими краянин ввів свої банківські дані. Як наслідок з його банківського рахунку зникло 15000 гривень. За допомогою він звернулася до правоохоронців.

За даним фактом слідчі розпочали досудове розслідування відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.