Чи є на Тернопіллі чудеса?

Опубліковано в Новини 14.03.2016

Їх можуть запропонувати самі мешканці області.

Зважаючи на велику кількість звернень від громад, громадських організацій та туристичних компаній невеликих міст та містечок України, що мають визначну власну історію, звичаї, традиції та прагнуть гідно представити і популяризувати це на загальноукраїнському рівні, Оргкомітет всеукраїнської акції «7 чудес України» ухвалив рішення у 2016 році провести наступний етап конкурсу та визначити сім найвизначніших історичних міст та містечок.

На території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відбулася презентація акції «7 чудес України: історичні міста та містечка».

Це V етап всеукраїнської акції «7 чудес України», ініціатором і організатором якої є Фонд Миколи Томенка «Рідна країна». У попередні етапи вже визначали: «7 історико-архітектурних чудес України» (2007 р.),

«7 природних чудес України» (2008 р.), «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» (2010 р.) та «7 чудес Києва» (2013 р.).

До участі у даному конкурсі запрошуються місцеві громади, громадські організації, туристичні компанії, вищі навчальні заклади та інші можуть пропонувати ті міста та містечка, що мають значиму історію (їх можна позиціонувати як історичні), які можуть продемонструвати своє історико-архітектурне обличчя та які мають бодай певну туристичну інфраструктуру для відвідувачів.

Конкурс буде відбуватися у кілька етапів:

І — приймання заявок на участь в акції;

ІІ – визначення Оргкомітетом за участі 100 експертів 21 фіналіста акції; презентації та прес-тури цих об’єктів; Інтернет-голосування;

ІІІ – підведення підсумків за результатами експертного опитування та Інтернет-голосування (50/50) та оголошення переможців акції.

Про переможців акції «7 чудес України: історичні міста та містечка» будуть відзняті фільми. За попередніми етапами акції «7 чудес України» вже відзняті 40 пізнавальних фільмів, які транслюються на телеканалах та які можна переглянути онлайн і скачати на офіційному сайті акції – 7chudes.in.ua.

Нагадуємо, що під час проведення конкурсу у номінації «7 природних чудес України» «Дністровський каньйон» був одним із переможців, а Оптимістична печера була відзначена спеціальною нагородою.

 

Відтак участь малих істоичних міст області у популярній промоційній акції- це ще одна можливість заявити про Тернопільщину як туристично привабливий регіон.

Наступна публікація: Чи є робота на Тернопільщині?

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.