Тернопільські підприємці – «діляться» прибутками

Опубліковано в Новини 14.03.2016

До цього їх зобов’язує держава.

Впродовж двох місяців 2016 року територіальними органами Головного управління ДФС у Тернопільській області забезпечено надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі 240,6 млн грн, що на 7,9 млн грн більше ніж очікувалось. Виконання бюджетного призначення становить 103,4%.

Як повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат, у лютому сплачено 116,5 млн гривень, що  на 2,1 млн гривень більше за прогнозний показник.

Нагадаємо, що у 2016 році підприємці на загальній системі оподаткування сплачують ЄСВ з чистого доходу.  Якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року, він має право самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ. Водночас сума ЄСВ, який сплачується, не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток) або приймається рішення про сплату такого ЄСВ при відсутності оподаткованого доходу. Підприємці на єдиному податку сплачують ЄСВ у сумах, що визначаються такими платниками самостійно для себе, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ. При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску. 

Відділ організації роботи

 

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.